Ingroeiende nagel

Ingroeiende nagels zijn nagels die neiging hebben om door de huid te prikken, maar doen dat nog net niet. Ze drukken in de huid en veroorzaken veel pijn en ongemak bij het lopen. Deze afwijking ontstaat vaak door verkeerd knippen, verkeerd schoeisel, strakke kousen of sokken en aangeboren nagelvorm.

Ik kan zo’n nagel pijnvrij maken door het scherpe hoekje dat in de huid drukt glad te slijpen. Verder leg ik de nagel drukvrij. Met een aantal behandelingen en goede adviezen is het probleem vaak goed onder controle te houden. Soms lukt dat niet op deze manier en zijn nagelbeugels nodig.

Als een nagel wel door de huid heen prikt dan is het een echt ingegroeide nagel met ontstekingsverschijnselen. Dit zijn een opgezette dikke rode teen. De teen voelt warm aan en lopen gaat niet echt gemakkelijk meer. Vaak ontstaat er pusvorming. Mensen met deze aandoening doen er verstandig aan eerst naar de huisarts te gaan. Als de ontsteking over is kan ik verder gaan met behandelen en de nagel in goede banen leiden.

Heb je last van een ingegroeide nagel? Neem contact op en dan bekijk ik graag of ik je hierbij kan helpen.